Go Ahead Eagles doet goede zaken bij concurrent Roda JC

20 december 2020, 22:10

Go Ahead Eagles heeft zondagavond drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Roda JC. De Limburgers hadden vijf wedstrijden op rij niet verloren, maar kwamen tegen de gasten uit Deventer geen moment in aanmerking voor een resultaat. Uiteindelijk werd het 0-3 in het Parkstad Limburg Stadion.

Nadat het spel in de eerste helft behoorlijk op en neer ging, nam Go Ahead na een klein half uur spelen de voorsprong. Een lange bal van Boyd Lucassen werd door Thijmen Goppel helemaal verkeerd ingeschat en Bradly van Hoeven was er als de kippen bij om de ploeg van Kees van Wonderen op 0-1 te zetten. Tien minuten later werd die voorsprong verdubbeld. Een ingestudeerde vrije trap kende in de persoon van Bas Kuipers een passend eindstation: 0-2.

Halverwege zal Jurgen Streppel zijn manschappen behoorlijk op scherp hebben gezet, al werden de goede voornemens vroeg in de tweede helft aan diggelen gekopt door Jacob Mulenga. De routinier profiteerde van een misverstand tussen doelman Jan Hoekstra en verdediger Kees Luijckx. In de slotfase kregen de Deventenaren zelfs nog kansen op de gastheer meer pijn te doen, maar Julliani Eersteling en Maël Corboz slaagden er niet in het net te vinden.

Go Ahead zal na zeventien speelrondes met een goed gevoel beginnen aan de korte winterstop. Het team van Van Wonderen heeft 26 punten bij elkaar gesprokkeld en bezet daarmee de zevende plek. Aan het einde van de rit is dat voldoende voor deelname aan de play-offs. Roda JC wil ook graag naar de nacompetitie, maar moet vooralsnog pas op de plaats maken. De ervaren ploeg van Streppel heeft 22 punten en is terug te vinden op de elfde plek van de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen