Willem II blijft kwakkelen: "Dan zakt de moed je in de schoenen"

Willem II blijft kwakkelen: "Dan zakt de moed je in de schoenen"

20 december 2020 – Willem II verloor zondag op bezoek bij AZ voor de negende keer dit seizoen en staat op de zestiende plek. Na het succesvolle seizoen 2019/20 moeten de Tilburgers alle zeilen bij gaan zetten om uit de degradatiezone te komen. In Alkmaar kreeg de ploeg van Adrie Koster na een 0-2 voorsprong liefst vijf doelpunten tegen.

"Als je de doelpunten zo gemakkelijk tegen krijgt dan zakt de moed je in de schoenen", aldus Koster na de verloren wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Je weet dan dat het moeilijk wordt om een resultaat mee te nemen. Ik hoop dat ik na de winterstop weer wat spelers terug heb die we hard nodig hebben. Dan denk ik dat we beter beslagen ten ijs kunnen komen. Dan moet het goedkomen."

Ook Mike Trésor Ndayishimiye heeft dit voetbaljaar nog weinig kunnen laten zien. Het gemis van sterkhouders Pol Llonch en Dries Saddiki is volgens de Belg groot. "Ze hebben nog geen wedstrijd samen gespeeld. Dat verandert het team, ze hebben vorig jaar veel geleverd. Dit jaar is alles anders voor ons als team. We moeten in elkaar blijven geloven en daaruit vertrouwen halen. We moeten beseffen wat wij kunnen leveren op het veld."

"Het is ontzettend zuur dat we die goals zo weggeven", voegde aanvoerder Freek Heerkens daar nog aan toe. "Het is een ongekende luxe om met 0-2 voor te komen en ik heb het gevoel dat er wel iets in zat. In de tweede helft geven we niet thuis en krijgen we de 3-2 en 4-2 om de oren. Het is een combinatie van factoren, maar we moeten zorgen dat we nog een wedstrijd alles geven voor de winterstop. Ik weet dat het erin zit."

gerelateerd