Koopmeiners: "Ik heb dan liever dat hij ook zijn doelpunt meepikt"

20 december 2020, 20:59

Teun Koopmeiners scoorde zondag twee keer tegen Willem II, al hadden dat er ook zomaar drie kunnen zijn. De aanvoerder van AZ liet in de tweede helft echter een strafschop nemen door ploeggenoot Jesper Karlsson, terwijl hij zelf de specialist is. De beslissing om Karlsson te laten nemen werd pas tijdens de wedstrijd genomen.

"Ik spreek Jesper al het hele seizoen en hij zegt dat hij ook graag penalty's wil nemen", aldus Koopmeiners na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Ik heb gezegd dat ik ze neem zolang ik bij AZ speel. In ieder geval als ik me er goed bij voel. Daarbij heb ik ook verteld dat ik het hem gun als de stand in de wedstrijd het toelaat. Hij kwam voor de penalty naar me toe en zei: 'I need this'. Dan heb ik liever dat hij ook zijn doelpuntje meepikt dan dat ik de hattrick maak."

AZ kwam in het doelpuntenfestijn (5-3) tegen Willem II met 0-2 achter en daar baalt de captain van. "Ik ben blij dat we vanuit 0-2 terugkomen en dat we gewonnen hebben. We wilden goed beginnen omdat Willem II dan kwetsbaar is. Ze krijgen dan veel doelpunten tegen. Alles wat we hadden afgesproken komt niet uit en daar hebben we elkaar in de rust op aangesproken. Het is lekker dat we voor de rust op gelijke hoogte komen zodat het weer een wedstrijd. Maar we moeten wel meenemen dat we drie tegendoelpunten krijgen die absoluut niet op die manier mogen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen