Ilicic dirigeert Atalanta naar knappe comeback tegen AS Roma

20 december 2020, 20:12

Met Marten de Roon en Hans Hateboer als basisspelers heeft Atalanta Bergamo zondag een knappe overwinning geboekt op AS Roma. De zege was met name indrukwekkend omdat de Champions League-deelnemer met 0-1 achterkwam en het duel omboog naar een 4-1 overwinning.

In de eerste helft worstelde Atalanta met zichzelf en kwam het al razendsnel op achterstand. AS Roma nam via Edin Dzeko al na drie minuten de leiding, maar kon die marge niet vasthouden. Atalanta wisselde er in de rust en in de tweede helft op los en met name het inbrengen van Josip Ilicic bleek een gouden greep. De Sloveen leverde na een uur de assist op Duvan Zapata en liet louter geweldige dingen zien. Hij gaf namelijk ook de assist bij de 2-1 van Robin Gosens die twintig minuten voor tijd viel.

Niet veel later besliste Luis Muriel de wedstrijd in het voordeel van Atalanta. De spits deed dat door de keeper op schitterende wijze uit te kappen en daarna binnen te tikken. Uitblinker Ilic zette daarna de kroon op zijn werk door de 4-1 te scoren.

Atalanta staat zevende in de Serie A. AS Roma staat vierde.