United maakt indruk en wint met tennisuitslag van Leeds

20 december 2020, 19:31

Met Manchester United heeft Ole Gunnar Solskjaer zondag een wedstrijd op de mat gelegd die meer dan uitstekend was. Met Donny van de Beek als invaller kende de topclub een geweldige start tegen Leeds United, dat uiteindelijk met een 6-2 nederlaag op zak van het veld stapte op Old Trafford.

Van de Beek begon op de bank, omdat de trainer de voorkeur gaf aan Scott McTominay. Dat bleek een goede keuze, omdat de Schotse middenvelder  al na drie minuten twee keer had gescoord. Beide schieten waren prima doelpunten. Het was een record, want nog nooit scoorde een Manchester United-speler zo snel twee keer in een Premier League-wedstrijd. Bruno Fernandes maakte er nog voor rust ook 3-0 van en ook daar bleef het niet bij.

Victor Lindelof zorgde op aangeven van Antony Martial na 37 minuten voor de 4-0 en daarmee was de wedstrijd uiteraard al beslist. Leuk bleef de wedstrijd echter, omdat beide teams volle bak doorgingen in de jacht op doelpunten. Een rake kopstoot van Liam Cooper betekende nog voor rust de 4-1.

Daniel James, die met een vormcrisis kampte, deed na de rust ook nog een duit in het zakje. Hij nam de bal van McTominay goed aan en schoof raak. Een rake penalty van Fernandes betekende kort daarna echter alweer de 6-1. De Portugese vedette ging na die goal naar de kant en werd vervangen door Van de Beek. Het slotakkoord was wel voor Leeds, maar de treffer van Stuart Dalles was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het was het einde van een spectaculaire pot, waarin in totaal 43 doelpogingen werden ondernomen.

Manchester United is Tottenham Hotspur nu voorbij en staat derde. Leeds bezet de veertiende plaats.