Snelste goal ooit leidt zege AC Milan in, Inter maakt ook geen fout

20 december 2020, 16:57

AC Milan heeft zondag in de Serie A drie punten bijgeschreven door Sassuolo met 0-2 te verslaan. Rafael Leão schreef met een razendsnel doelpunt geschiedeni. De Portugees was al na 6,4 seconde trefzeker en maakte zo het snelste doelpunt ooit in de Serie A. Stadsgenoot Inter maakte geen fout tegen Spezia en won met 2-1.

Sassuolo - AC Milan 0-2

Het was vanaf de aftrap direct raak voor AC Milan. Hakan Calhanoglu bediende Leão, die raak schoot in de verre hoek. Daarmee schoot de Portugees het record van Paolo Poggi uit de geschiedenisboeken. Negentien jaar geleden was de voormalig aanvaller namens Piacenza tegen Fiorentina na acht seconden trefzeker.

Het razendsnelle doelpunt van Leão kreeg na acht minuten een vervolg. Calhanoglu scoorde de 0-2, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel van Alexis Saelemaekers. De 21-jarige Belg zorgde er na 25 minuten voor dat het alsnog 0-2 werd. Op aangeven van Theo Hernandez tikte hij de bal binnen.

Sassuolo had in de tweede helft het betere van het spel, maar het lukte de thuisploeg niet om AC Milan echt in de problemen te brengen. Domenico Berardi maakte er vlak voor tijd nog wel 1-2 van, maar meer zat er niet in voor Sassuolo. Door de uitzege blijft de club uit Milaan aan kop in de Serie A. Stadsgenoot Inter volgt op één punt.

Inter - Spezia 2-1

Met Stefan de Vrij in de basis boekte Inter tegen Spezia de zesde zege op rij in de Serie A. In de tweede helft zette het team van trainer Antonio Conte de laagvlieger opzij. Na een weinig verheffende eerste helft opende Achraf Hakimi vlak na rust de score, Romelu Lukaku maakte er vervolgens vanaf de strafschopstip 2-0 van. Spezia deed diep in blessuretijd nog wat terug, maar vrijwel direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!