'Stel je voor dat hij op het EK een duo vormt met Van Dijk'

20 december 2020, 10:30

Juventus kende zaterdag een probleemloze avond tegen Parma. Mede door twee doelpunten van Cristiano Ronaldo boekte de Oude Dame een 0-4 zege. Matthijs de Ligt stond negentig minuten op het veld bij Juventus en kan in de Italiaanse pers rekenen op lovende kritieken.

Zo beoordeelt Corriere della Sera het optreden van De Ligt met een 6,5. Il Messaggero deelt de Nederlandse centrumverdediger een 7 uit. 'Hij verloor geen enkel duel', schrijft de Italiaanse krant. Tuttomercatoweb geeft De Ligt eveneens een 7. 'Stel je voor dat hij op het EK een koppel vormt met Van Dijk. Dan treffen we een van de beste duo's ooit. Zijn terugkeer heeft Juventus bijna gepantserd."

Ook Calciomercato en Juve News delen De Ligt een 7 uit. 'Hij is overal, als extra middenvelder kwam hij in de buurt van het strafschopgebied van Parma. Dominant', voegt het medium aan de beoordeling toe. La Gazzetta dello Sport noemt De Ligt samen met Rodrigo Bentancur een van de aanjagers van Juventus tegen Parma. 

Pirlo tevreden

Andrea Pirlo ging na afloop van de overtuigende zege niet specifiek in op het optreden van De Ligt, maar toonde zich wel tevreden over hij zijn ploeg voor de dag kwam in Parma. "Dit is het Juventus dat ik wil zien. We realiseren ons nu dat we altijd deze houding nodig hebben, of we nu spelen tegen Parma of FC Barcelona."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen