Koeman verklaart puntenverlies en reserverol Frenkie de Jong

20 december 2020, 09:44

Ronald Koeman wijt het puntenverlies van FC Barcelona tegen Valencia (2-2) aan een gebrek aan concentratie bij zijn ploeg. Het was alweer de zevende keer in twaalf wedstrijden dat de Catalanen punten morsten in La Liga.

Barça boog zaterdag een 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong, maar slaagde er vervolgens niet in de zege over de streep te trekken. "Het was een moeilijke wedstrijd. We stonden achter, slaagden erin terug te komen, maar moeten daarna geconcentreerder zijn. We controleerden de wedstrijd en kregen kansen om de 3-1 te maken, maar soms moet je genoegen nemen 2-1", wordt de trainer geciteerd door Spaanse media.

Door een doelpunt van Maximiliano Gómez eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. "Er waren momenten waarop we goed voetbal speelden, maar we leden ook veel balverlies en in defensief opzicht was het niet altijd even goed. Ik zag een team dat in twijfel was", aldus Koeman, die nog altijd gelooft in het winnen van de landstitel. "We hebben nogal wat punten achterstand, maar het is voor alle teams een moeilijk seizoen."

Frenkie de Jong is een vaste waarde onder Koeman, maar startte zaterdagavond op de bank en kreeg als invaller een helft speeltijd. "Frenkie had gisteren wat klachten tijdens de training. De doktoren vonden het een risico om hem vanaf het begin te laten spelen, dus viel hij in. In de rust kwam hij voor Busquets in het veld. Niet omdat Busquets slecht speelde, maar we moesten iets veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen