Van den Brom herpakt zich met Genk; Sevilla verspeelt punten

Van den Brom herpakt zich met Genk; Sevilla verspeelt punten

19 december 2020 – Het KRC Genk van John van den Brom heeft zich zaterdagavond goed herpakt na de teleurstelling van vorige week. Toen kwam er einde aan een zeven wedstrijden durende zegereeks door een 1-0 nederlaag tegen Anderlecht. Met een 2-0 overwinning op Kortrijk heeft de ploeg daar vanavond het juiste antwoord op gegeven.

Al snel bleek dat Genk niet in de war was geraakt door de eerste nederlaag onder John van den Brom. De Mexicaanse verdediger Gerardo Arteaga zorgde binnen een minuut voor de openingstreffer, tevens zijn eerste doelpunt van het seizoen. De score werd laat in de wedstrijd verdubbeld door aanvaller Theo Bongonda, die de eindstand op het scorebord zette. Het Genk van Van den Brom staat op plek twee in de Jupiler Pro League en nadert koploper Club Brugge na vanavond op twee punten.

Sevilla verspeelt punten tegen Valladolid
Vanuit Sevilla was er zaterdagavond minder goed nieuws voor wie het Nederlands voetbal een warm hart toedraagt. Karim Rekik en Luuk de Jong begonnen - evenals Marokkaan Oussama Idrissi - op de bank. Vanaf daar zagen zij hoe hun ploeg moeite had de 1-0 voorsprong - een door Lucas Ocampos benutte strafschop - vast te houden. De Jong werd in de 77e minuut binnen de lijnen gebracht om hierbij te helpen, maar in plaats daarvan kreeg zijn ploeg in de slotfase juist de gelijkmaker om de oren. Zo pakte Sevilla slechts een punt tegen de nummer zeventien van de Spaanse competitie. De ploeg zelf blijft zesde in La Liga met een punt minder dan het Barcelona van Ronald Koeman. 

gerelateerd