Loting KNVB Beker: Ajax naar AZ in achtste finales

19 december 2020, 23:02   Bijgewerkt: 20 december 2020, 09:46

Ajax en AZ zijn aan elkaar gekoppeld voor de achtste finales van de KNVB Beker. Het mooiste affiche van die bekerronde wordt gespeeld in het AZ-stadion en is tevens een heel beladen ontmoeting na eind vorig seizoen. Feyenoord had niet voor het eerst in deze bekerhistorie een thuiswedstrijd tegen ditmaal Heracles Almelo. PSV had met FC Volendam-uit een relatief simpele loting. 

Zoals te doen gebruikelijk was Heinrich Welling opgetrommeld voor de KNVB Bekerloting voor de achtste finales. Normaliter was de vertegenwoordiger van de KNVB omringd met veel metgezellen, maar uiteraard werd ook deze bekerloting in een coronaproof omgeving gedaan. Alleen Sjaak Polak - trainer van de ADO Den Haag Vrouwen - hielp bij het trekken van de balletjes en deed dat op de gepaste anderhalve meter. Hij lootte voor zijn ploeg een uitwedstrijd tegen Excelsior Vrouwen en dat was voor hem een prima loting.

Meteen daarna kwamen de mannen uit de koker, waarbij FC Volendam de eerste ploeg was die getrokken werd door Polak. Trainer Wim Jonk werd aan zijn oude ploeg gekoppeld met PSV. Niet veel later kwamen AZ en Ajax uit de kokers. Feyenoord kreeg opnieuw een thuiswesdtrijd toebedeeld, zoals de laatste jaren zovaak het geval is en voor MVV en Excelsior is er een onderlinge KKD-ontmoeting met perspectief op de kwartfinale van de beker. Er werd voor de kwartfinales ook geloot wie er dan thuis mogen spelen: als Dick Advocaat doorgaat met de Rotterdammers, dan wacht dan in elk geval een uitwedstrijd. 

De achtste finales van de KNVB Beker worden gespeeld van dinsdag 19 januari tot en met donderdag 21 januari 2021. De verdeling van de wedstrijden wordt in de loop van de komende dagen gepresenteerd door de KNVB. De vrouwen spelen op vrijdag 10 of zondag 12 januari 2020.

Loting mannen:

FC Volendam - PSV

Vitesse - ADO Den Haag

AZ - Ajax

NEC - Fortuna Sittard

VVV-Venlo - Go Ahead Eagles

Feyenoord - Heracles Almelo

MVV - Excelsior

FC Emmen - sc Heerenveen

Loting vrouwen:

Heerenveen Vrouwen - Ajax Vrouwen

FC Twente Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen

Excelsior Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 

De winnaars van deze wedstrijden spelen in de kwartfinale thuis:

MVV – Excelsior 

AZ – Ajax

FC Emmen – sc Heerenveen

NEC – Fortuna Sittard 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen