Panenka Memphis leidt overwinning Lyon in

19 december 2020, 22:56

Olympique Lyon heeft zaterdagavond een ruime 1-4 zege geboekt op bezoek bij OGC Nice. Memphis Depay was daarbij een van de doelpuntenmakers; met een fraaie panenka opende hij na een half uur voetballen de score. Vanaf dat moment kwam de overwinning van zijn Lyon nauwelijks meer in gevaar.

De wedstrijd was een halfuur onderweg toen Memphis achter de penalty moest gaan staan. Hij verraste de doelman met een perfect genomen strafschop en zette zijn ploeg op voorsprong. Het was zijn achtste van het seizoen, waarmee hij op de topscorerslijst alleen Kylian Mbappé (PSG) en Boulaye Dia (Reims) voor zich moet dulden. Ook ploeggenoot Karl Toko Ekambi zou later in de wedstrijd zijn achtste van het seizoen binnen schieten. 

Daarvoor nog was het Tino Kadewere die enkele minuten na de openingsgoal van Memphis de score verdubbelde. Kort voor rust volgde een aansluitingstreffer van Amine Gouiri. Spannend werd het echter niet meer, door de goals van Ekambi en later ook Houssem Aouar. Lyon won met 1-4 en is voor even koploper van de Ligue 1. De nummers twee en drie, Lille en PSG, bepalen morgen in een onderling duel welke ploeg er weer over Lyon heen klimt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen