Fraser niet blij met programma: "Hoe kun je zo'n schema creëren?"

Fraser niet blij met programma: "Hoe kun je zo'n schema creëren?"

19 december 2020 – Henk Fraser is allesbehalve blij met het competitieschema in de Eredivisie. De oefenmeester van Sparta Rotterdam begon met zijn elftal aan een ultieme zware seizoenstart. "Hoe kun je zo'n schema creëren? Aan het begin was ons programma wel echt super zwaar", baalde de oefenmeester na de nederlaag tegen FC Groningen.

Dat zei hij tegenover RTV Rijnmond. "De volgende periode beginnen we ook weer met PSV-thuis en Feyenoord-thuis. Ik vind dat knap, maar ook daar gaan we gewoon de strijd weer aan", bleef Fraser ambitieus. Na de hele moeizame start van De Kasteelheren was iedereen in paniek, maar de coach hield zelf het hoofd koel. Toch is hij niet alleen ontevreden met de start, maar ook met het einde van de eerste seizoenshelft. "We spelen vanavond en dinsdagavond om negen uur weer in Enschede."

Dat Sparta Rotterdam na een goede periode van FC Groningen verloor, daar baalde Fraser flink van. "We zijn teleurgesteld en zijn er ziek van", aldus Fraser. "We weten dat we nog een klus te doen hebben voor de winterstop." Wel was hij blij voor Wouter Burger, die de 2-3 maakte namens Sparta Rotterdam en dat was voor hem loon na werken. De van Feyenoord gehuurde middenvelder kampte na zijn komst naar Het Kasteel met corona, herstelde, maar zag zijn ploeggenoten vervolgens goed presteren, waardoor hij met een reserverol genoegen moest nemen.

"Wouter gaat keihard aan de slag, altijd. Of het nou voor hier is of voor de toekomst. Maar dát is wel de insteek en daarom heb ik een zwak voor deze man. Ik ben blij voor hem dat hij gewoon heel goed inviel. Hij is keihard aan het werk om dat af te dwingen", zei Fraser. "Dat is wat een sporter hoort te doen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021