Suárez is helemaal terug en loodst Atlético langs Elche

19 december 2020, 15:58

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag de koppositie in La Liga verstevigd. De ploeg maakte geen fout tegen nummer veertien Elche CF. De wedstrijd eindigde in 3-1 door twee treffers van Luis Suárez en een door Diego Costa benutte strafschop.

Atlético had er 41 minuten voor nodig om tot de eerste treffer te komen. Op dat moment werd Suárez gevaarlijk weggestoken en schoof hij de bal keurig onder de doelman door. Ook bij de tweede treffer reageerde de Uruguayaan goed, toen op een lage voorzet van Yannick Carrasco. Een goal van Lucas Boye bracht Elche voor even terug in de wedstrijd, maar tien minuten voor tijd besloot de VAR dat de bal op de stip moest, nadat het arbitrale hulpmiddel Atlético vroeg in de eerste helft juist een penalty ontnam. Invaller Diego Costa ging achter de bal staan en faalde niet; Atlético won met 3-1. 

Voor Suárez waren het zijn eerste twee treffers sinds hij door een coronabesmetting vier duels moest missen. Tevens was het de eerste keer dat hij een wedstrijd weer helemaal uitspeelde. Eerder deze week werd hij nog fel bekritiseerd om zijn spel en zijn gedrag, maar met twee treffers gaf hij daar het perfecte antwoord op. Met zijn goals voegt hij zich bovendien weer bij de top van de topscorerslijst in La Liga; met zeven goals deelt hij de eerste plek in het klassement met Iago Aspas (Celta Vigo) en Mikel Oyarzabal (Real Sociedad). Atlético zelf verstevigde de koppositie in de competitie. Het staat nu bovenaan met 29 punten uit twaalf wedstrijden, waar concurrenten Real Sociedad en Real Madrid beide 26 punten haalden uit respectievelijk veertien en dertien wedstrijden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen