Liverpool trekt lijn door en gebruikt Crystal Palace als kannonvoer

19 december 2020, 15:29

In een bijzonder drukke periode heeft Liverpool uitstekende vorm laten zien. De ploeg van Jürgen Klopp won midweeks in een direct gevecht om de koppositie van Tottenham Hotspur en heeft die lijn doorgetrokken naar dit weekend. Het maakte zaterdagmiddag gehakt van Crystal Palace: 0-7.

Met Patrick van Aanholt en Georginio Wijnaldum in de basis op Selhurst Park werd al snel duidelijk dat Liverpool een gemakkelijke middag zou gaan beleven. Al na twee minuten schoof Takumi Minamino de 0-1 tegen de touwen en hij gaf daarmee het startschot voor een doodeenvoudige middag. Sadio Mané, die voor de zevende keer op rij scoorde tegen Palace, en Roberto Firmino bepaalden de ruststand al op 0-3. Dat was op zich verrassend, omdat Crystal Palace niet bezig is aan een slecht seizoen. De ploeg staat twaalfde in de competitie.

Na de pauze ging het pas echt los door Liverpool, dat absoluut niet genoegen nam met een makkelijke zege. Het wilde het doelsaldo flink op gaan schroeven. Jordan Henderson krulde vervolgens prachtig de bal in het doel en tilde de stand naar 0-4. Firmino scoorde daarna ook de 0-5. Mané was na een uur gewisseld voor Mohamed Salah, die zich ook nog even liet zien. Hij scoorde twee keer en gaf een assist. Hij was Mané komen vervangen, die opmerkelijk genoeg niet blij was met zijn wissel. Salah scoorde met een kopbal en krulde vervolgens ook nog de 0-7 in de kruising. Het was een slotstuk van een prachtige middag voor Liverpool, dat bovendien Alex-Oxlade Chamberlain zag terugkeren na langdurig blessureleed. Liverpool kan nu lekker achterover in de leunstoel gaan kijken naar wat de concurrentie dit weekend laat zien.

Liverpool gaat door de winst voor het derde jaar op rij als koploper de kerstdagen in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen