Vorm is er niet bij Linssen: "Ik geloof niet in Kuipvrees, echt niet"

Vorm is er niet bij Linssen: "Ik geloof niet in Kuipvrees, echt niet"

19 december 2020 – Bij Vitesse was Bryan Linssen vorig seizoen goed voor veertien treffers. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen na zijn transfer naar Feyenoord, maar daar kan hij die vooralsnog niet inlossen. De teller staat pas op één goal. Dat is ook voor hem bijzonder teleurstellend.

"Ik had mij er ook wel meer van voorgesteld. Geen excuses, het moet beter", vertelt Linssen aan het Algemeen Dagblad. Toch probeert hij naar oorzaken te zoeken. "Ik geloof niet in Kuipvrees, echt niet. Dat bestaat niet. Maar niet scoren doet iets met je zelfvertrouwen. Dat jongens uit de subtop het nooit redden, kun je ook weerleggen. Jens Toornstra heeft hier alles gewonnen. En Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ook. Ruben Schaken werd international via Feyenoord. Maar er is wel een verschil tussen de top en de subtop. Wij hebben net als Vitesse nu 26 punten. Hier is er kritiek, in Arnhem is het bijna carnaval. Dat is zó anders."

Wat ook anders is, is dat hij nu veel meer moeten meeverdedigen. Bij Vitesse lag zijn focus vooral op het aanvallende deel. "Bij Vitesse speelde ik voorin met Tim Matavz. Wij werden echt ontzien in defensief opzicht, konden ons sparen voor de aanvallende acties. Hier maak ik veel meer meters, zo'n twaalf kilometer per wedstrijd. Dat kan wel ten koste gaan van een stukje scherpte. Bij Vitesse gokte ik ook weleens. Even die verdediger laten lopen en hopen dat we de bal zouden veroveren en ik meteen vrij zou staan. Bij Feyenoord begin ik daar niet aan, haha."

Linssen neemt het met Feyenoord zondag op tegen zijn oude club.

gerelateerd