Martin Koeman krijgt standbeeld bij FC Groningen

19 december 2020, 09:20

FC Groningen heeft vrijdag bekendgemaakt dat Martin Koeman een standbeeld gaat krijgen naast het stadion. De overleden oud-speler staat bekend als een clubicoon en krijgt een beeld naast Tonny van Leeuwen, een ander icoon van de club. Ronald Koeman is trots op het beeld voor zijn vader.

Als cadeau aan de supporters doet FC Groningen het beeld cadeau. Op de dag dat de club vijftig jaar bestaat, op 16 juni 2021, zal het beeld worden onthuld. Tijdens een live uitzending op de sterfdag van clubicoon Martin Koeman werd voorzitter John de Jonge van de Supportersvereniging FC Groningen verrast met dit cadeau. "Het is niet een cadeau aan de supportersvereniging, maar juist aan alle supporters en sponsors van de club", sprak directeur Wouter Gudde.

Ronald Koeman kreeg het nieuws over het beeld van zijn overleden vader mee in Barcelona en reageert via de site van Groningen. "Het is vandaag exact zeven jaar geleden dat onze vader overleed. Dit blijft een emotionele dag voor ons. We missen hem nog altijd iedere dag en wat is het dan fantastisch dat er nu een standbeeld van hem bij het stadion komt te staan. Indrukwekkend. Hij verdient dat ook, vind ik. Ik weet zeker dat hij van bovenaf meekijkt en hier heel trots op is. De hele familie Koeman heeft zich altijd heel welkom gevoeld bij de club. De binding is altijd gebleven."

Ook Erwin Koeman is blij met de actie. "De familie Koeman is trots en vereerd en dat de club een standbeeld van onze vader cadeau doet aan de supporters. Het is een geweldig eerbetoon en een eeuwig aandenken aan onze vader van zijn club. De band tussen FC Groningen en de familie Koeman is altijd al hecht geweest en die wordt alleen maar sterker. Het is in alle opzichten een bijzondere dag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen