Van Bronckhorst ziet Jørgensen worstelen: "Gevoelige jongen"

19 december 2020, 08:56

In het seizoen 2016/2017 schoot Nicolai Jørgensen met scherp in de Eredivisie. De Deen werd in zijn debuutseizoen in Nederland kampioen met Feyenoord en kroonde zich daarnaast tot topscorer van de competitie. Sindsdien is de international echter bezig aan een jarenlange zoektocht naar zijn vorm. Oud-Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ziet hem worstelen.

Deze week bekeek de inmiddels zonder club zittende trainer nog motivatievideo's die hij in het kampioensjaar aan de spelers liet zien. "Dan zie ik hem op beelden van toen achter elkaar prachtige goals maken. Echt zulke goede spitsengoals", vertelt de trainer aan De Telegraaf. De coach kan zich nog goed herinneren dat directeur Martin van Geel hem opbelde over de spits. "Ik was op vakantie in Marbella. Ik wist dat hij al een jaar op onze lijst stond en Martin zei dat we een deal konden sluiten." In Spanje bekeek de coach toen beelden van de Deen. "Zijn manier van vrijlopen, de goals die hij maakte, ik kon aan alles zien dat hij een goede spits is. Martin maakte de deal rond."

Van Bronckhorst merkte dat de aanvaller een 'heel gevoelige jongen' is. "Je moet wel heel goed met hem werken en zorgen dat hij zich fijn voelt. Er is veel gebeurd in zijn leven, dat is bij hem heel bepalend. Dan kom je bij het 'totale mens-principe' van Louis van Gaal. Ik had altijd een goede band met hem. We spraken samen over voetbal, maar ook over privézaken."

Dat het nu niet goed gaat met de spits bij Feyenoord, weet Van Bronckhorst uiteraard ook. Hij ziet dat de aanvaller 'het vertrouwen heel erg kwijt is.' Van Bronckhorst wijt het mede aan blessures. "Hij is uit zijn ritme gehaald en dat is zonde. Terwijl hij fantastisch functioneerde en een goede wisselwerking had met Dirk Kuyt. Hij speelde zich ook niet voor niets in de picture bij Newcastle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen