Tedic 'in zak en as' na nieuwe blessure: "Moeite met ademhalen"

18 december 2020, 23:48

Slobodan Tedic heeft de verwachtingen bij PEC Zwolle door zijn vele blessureleed nog niet waar kunnen maken. Vanavond stond hij in de wedstrijd tegen FC Emmen pas voor de derde keer aan de aftrap, maar viel hij al na een kwartier weer uit. De spits liep al vroeg in de wedstrijd een ribblessure op.

"Slobodan zat in zak en as in de kleedkamer", vertelde trainer John Stegeman na afloop aan Voetbal International. "Die jongen was aan het huilen. Het is ontzettend sneu voor hem, het zit niet mee. Hij heeft juist een hoge pijngrens: hij heeft al een aantal keer met een dikke enkel gespeeld en kleunt erin bij de duels, maar hij had enorme moeite met ademhalen. Dan is het lastig voetballen."

De trainer voelde met de twintigjarige Manchester City-huurling mee, maar ziet het ook voor het team als een groot gemis. "Op de training maakt hij echt indruk. Bij het afwerken is hij zo vast; alles gaat erin. Bram van Polen zei laatst: 'wat een beest is die Tedic, die hebben we echt nodig'. Hij is hier op missie, die mentaliteit heeft hij. Wat dat betreft kunnen we hem gewoon heel goed gebruiken."

Tedic werd deze zomer gehuurd van Manchester City, maar speelde door zijn blessures pas zes wedstrijden, waarvan drie als basisspeler. Deze week keerde hij terug van een enkelblessure. In de bekerwedstrijd tegen Excelsior viel hij in en vandaag stond hij voor het eerst weer aan de aftrap, maar sloeg het noodlot alweer snel toe. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen