MVV boekt tegen Dordrecht eerste zege sinds september

MVV boekt tegen Dordrecht eerste zege sinds september

18 december 2020 – MVV heeft vrijdagavond de eerste competitie-overwinning sinds 25 september geboekt. De hekkensluiter kreeg bezoek van FC Dordrecht, dat de afgelopen weken twee knappe zeges boekte, maar nu weer terug verwezen is naar de onderste plek. De Limburgers wonnen het duel met 3-1.

Het was een ontmoeting tussen twee ploegen die onderin meedraaien. FC Dordrecht was lange tijd de hekkensluiter in de Eerste Divisie, maar door knappe zeges op Jong Ajax en NAC Breda klom het weer iets op de ranglijst. MVV daarentegen was al sinds september op zoek naar een overwinning. Het begon aan deze speelronde als de nummer laatst. 

Een overwicht was er de hele wedstrijd voor MVV, maar pas na rust vielen de eerste doelpunten. De ploeg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Bradley Vliet, waarna Oussama Zamouri even later de score verdubbelde. Een kwartier voor tijd bracht Jari Schuurman de spanning terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker werd niet meer gevonden. In de absolute slotfase zorgde Jelle Duin met de 3-1 voor de beslissing.

Dordrecht blijft na de nederlaag op elf punten staan en werd naast MVV ook ingehaald door Jong AZ en FC Den Bosch, die beiden een punt pakten vanavond. MVV klimt naar plek zeventien.

Jong AZ - Helmond Sport (2-2)
In een andere strijd in de kelder van de Eerste Divisie nam Jong AZ het op tegen Helmond Sport. Thijs Oosting zette de Alkmaarders tot twee keer toe op voorsprong, maar zowel in de eerste als in de tweede helft was er een antwoord van de ploeg uit Helmond. In de 40e minuut bracht Gaétan Bosiers zijn ploeg op gelijke hoogte, waar Arno van Keilegom na rust hetzelfde deed. De wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor beide ploegen klimmen op de ranglijst. Jong AZ is de nieuwe nummer achttien en Helmond Sport staat op de vijftiende plaats. 

gerelateerd