PEC Zwolle in slecht duel niet voorbij hekkensluiter FC Emmen

18 december 2020, 21:51   Bijgewerkt: 18 december 2020, 21:56

PEC Zwolle en FC Emmen hebben in een mat duel met 0-0 gelijkgespeeld. Voor rust hadden de gasten uit Drenthe de beste kansen; na rust had PEC een royaal veldoverwicht, maar ging dat niet gepaard met veel mogelijkheden. Door het gelijkspel meldt PEC zich tijdelijk op de tiende plaats, Emmen blijft de hekkensluiter.

PEC begon beter aan het duel dan FC Emmen. De thuisploeg had het merendeel van het balbezit en zocht regelmatig de aanval. Na tien minuten kwam Jesper Drost nét tekort om tot een schot te komen. Na ruim een kwartier kreeg de thuisploeg een tegenslag te verwerken; spits Slobodan Tedic moest eraf. Ook Emmen moest noodgedwongen vroeg wisselen; Lentini Caicano werd vervangen door Anco Jansen.

Met Jansen binnen de ploeg kreeg Emmen meer haar op de tanden. Met een mooie assist zorgde de invaller persoonlijk voor de grootste kans van de eerste helft. Caner Cavlan kon vrij schieten, maar Michael Zetterer redde prima. Ook Glenn Bijl was even later dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal werd gered door Zetterer. Daarmee zochten beide ploegen de kleedkamers op zonder doelpunten.

Richting de slotfase was er nog maar één ploeg die de aanval zocht: PEC Zwolle. Emmen werd teruggedrongen en verdedigde het punt. Gek genoeg leverde het veldoverwicht geen echte kansen mee op voor de thuisploeg. Aan de andere kant meldde Emmen zich incidenteel nog in de zestien van de thuisploeg, maar lukte het ook die ploeg niet om te scoren. De gasten stapten uiteindelijk als morele winnaar van het veld, al blijft de ploeg uit Drenthe nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6,5; Kenneth Paal 6,5, Bram van Polen 6, Sam Kersten 6, Sai van Wermeskerken 6; Yuta Nakayama 5 (46. Pelle Clement 6,5), Rico Strieder 6,5, Mustafa Saymak 5,5 (60. Dean Huiberts 5,5); Mike van Duinen 6,5 (86. Reza Ghoochannejhad -), Slobodan Tedic – (16. Eliano Reijnders 5,5), Jesper Drost 6 (86. Clint Leemans -)

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5; Caner Cavlan 6, Nick Bakker 6, Miguel Araujo 6, Ricardo van Rhijn 5,5; Keziah Veendorp 5,5, Lentini Caicano 5 (26. Anco Jansen 6,5), Glenn Bijl 6; Sergio Pena 5, Marko Kolar 5 (59. Michael Chacon 5), Nicolai Laursen 5 (66. Simon Tibbling 5)

Man of the Match: Mike van Duinen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen