Hajal bewijst ongelijk Jansen en start in de basis bij Heerenveen

18 december 2020, 18:41

Rami Hajal mag zich opmaken voor zijn eerste basisplaats als speler van sc Heerenveen. Dat kondigde trainer Johnny Jansen twee dagen voor de wedstrijd alvast aan. De negentienjarige aanvallende middenvelder mocht dit seizoen al vaak invallen bij de Friezen en maakte de afgelopen weken dusdanig indruk op Jansen dat hij nu beloond wordt met een plek in de basis.

"Dat verdient 'ie", vertelde Jansen op de clubwebsite. "Rami viel heel goed in tegen Vitesse. Daarnaast heeft hij een knop ongezet. Naast dat hij goed voetbalt, knokt en strijdt hij om mijn ongelijk te bewijzen als hij niet speelt. Het is niet meer van: ik geloof het wel. Ik ben blij met zijn gedrag en instelling. Hij heeft daarin stappen gemaakt. Hopelijk trekt hij dit door." Hajal krijgt de voorkeur boven Bayern München-huurling Oliver Batista Meier, die zondag op de bank plaats zal nemen. 

Met Hajal in de basis gaat Heerenveen zondag tegen Heracles Almelo op jacht naar de eerste driepunter sinds 1 november (1-4 tegen Sparta). De wedstrijd daarop verloren de Friezen van AZ (0-3), waarna ze vier keer op rij gelijkspeelden, onder meer tegen PSV (2-2) en Vitesse (1-1). "Met een zege op Heracles geef je die gelijke spelen toch wat glans", aldus Jansen. "Drie punten geven je altijd een boost. Het zou mooi zijn om de laatste thuiswedstrijd van het jaar met dat resultaat af te sluiten."

Heracles en Heerenveen trappen zondagmiddag om 14.30 uur af. Het meespelen van Sherel Floranus bij de Friezen is nog een vraagteken. De rechtsback kampt met kuitklachten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen