Stevens: "Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb wat ideeën"

18 december 2020, 17:13

Huub Stevens is de man die Schalke 04 aan de eerste overwinning sinds 17 januari moet helpen. Een beter medicijn dan dat is er niet tegen de historisch slechte reeks van de club, zo gelooft de trainer zelf. Stevens neemt op interim-basis de komende twee wedstrijden het roer over van de ontslagen Manuel Baum. 

"We moeten de hoofden leegmaken", begon Stevens op de clubwebsite van Schalke. "Dat zal niet makkelijk worden, maar ik heb wat ideeën over hoe we dat samen kunnen bereiken." De Limburger weet dat een overwinning het enige is dat de club uit Gelsenkirchen in deze fase kan helpen. "Dat is het beste medicijn voor een voetballer."

Stevens stond al drie keer eerder aan het roer bij Schalke. In het voorjaar van 2019 voor het laatst, ook toen als interim-trainer. De situatie van nu is volgens echter niet vergelijkbaar met toen. "We staan stijf onderaan en de groep heeft weinig zelfvertrouwen, dus het is een veel ernstigere situatie dan vorige keer." Ondanks dat heeft Stevens geen moment getwijfeld toen de club hem vroeg. "Mijn hart klopt nog steeds blauw en wit. Als de club in moeilijke tijden naar mij toekomt, kan ik geen nee zeggen."

Lees ook: Stevens keert als interim-trainer terug bij Schalke 04

Schalke 04 is bezig een ultieme slechte reeks, die al voortduurt sinds 17 januari. Sindsdien won de club uit Gelsenkirchen geen enkele keer in de Bundesliga. De Duitsers zijn inmiddels 28 (!) competitiewedstrijden zonder zege. Met slechts vier punten uit twaalf wedstrijden is Schalke 04 de rodelantaarndrager van de Bundesliga. Het wordt alweer de vierde termijn van de 67-jarige trainer bij de Duitse club. Tussen 1996 en 2002, in 2011 en in 2019 was hij eerder (interim-)coach van Schalke 04.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen