Koeman looft Frenkie: "Heeft laatste weken meer vrijheid"

18 december 2020, 16:23

Ronald Koeman is tevreden over de ontwikkeling van Frenkie de Jong. De oefenmeester van FC Barcelona merkt dat de Nederlander meer naar voren speelt de laatste duels – iets wat hem ook in de Spaanse media veel lof oplevert. Het stemt ook zijn coach tot tevredenheid. "Frenkie neemt nu meer verantwoordelijkheid in ons spel", zei Koeman.

Dat deed hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Valencia. "Frenkie heeft de laatste weken meer vrijheid om zijn stempel op ons spel te drukken", erkende Koeman over zijn pupil, die tegen Real Sociedad (2-1 winst) op het scoreformulier kwam en net als de rest van de ploeg een hele goede eerste helft speelde. "Hij is heel erg snel, met én zonder bal. Dat is goed om te zien, want Frenkie moet een belangrijke rol spelen in de toekomst van de club."

Juist de dynamiek van de twee centrale middenvelders was een van de kritiekpunten op het 4-2-3-1-systeem van Koeman. De Jong bewijst echter het gelijk van de coach. "Ik probeer altijd om het middenveld te vullen met spelers die kunnen aanvallen en verdedigen", verzekerde Koeman, die ook nog werd gevraagd waarom Charles Alena inviel boven Miralem Pjanic. "Dat had te maken met het feit dat Alena linksbenig is. En dat is afhankelijk van de situatie en wat het team nodig heeft op dat moment." 

Lees ookSpaanse media positief: 'Dit was de Frenkie van Ajax'

Daarnaast werd Koeman gevraagd naar het overvolle programma van de Catalanen, die woensdagavond laat speelden en morgen (zaterdag) aan het einde van de middag alweer tegen Valencia hebben gespeeld. "Het speelschema is krankzinnig", oordeelde Koeman. "Elke keer als we 's avonds laat thuiskomen, wacht de dag erna alweer een wedstrijd. We moeten kijken hoe we dit kunnen oplossen, want dit seizoen is wel heel erg krap."

Door alle wedstrijden moet Koeman mogelijk rouleren tegen Los Che: daarbij ziet hij Oscar Mingueza als potentiële vervanger van Sergino Dest. De Amerikaan heeft door het wegvallen van Sergio Roberto plots geen vervanger meer en maakt heel veel minuten als rechtsachter. Mogelijk moet hij komend weekend tegen Valencia even een pas op de plaats maken. Drie dagen later staat er namelijk alweer een uitwedstrijd tegen Real Valladolid op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen