Leipzig zonder Kluivert, Ziyech terug op trainingsveld Chelsea

18 december 2020, 15:53

Justin Kluivert (21) ontbreekt komend weekend bij RB Leipzig. De Nederlandse aanvaller kampt met een kuitblessure, die hij afgelopen midweek opliep tegen 1899 Hoffenheim. De buitenspeler is om die reden niet inzetbaar bij de huidige nummer drie van de Bundesliga. Uit Engeland kwam er beter blessurenieuws voor Hakim Ziyech.

Dat heeft Julian Nagelsmann laten weten tijdens de persconferentie. Ook Christopher Nkunku, Ibrahima Konaté, Marcel Sabitzer en Dayot Upamecano ontbreken komend weekend tegen 1. FC Köln bij RB Leipzig. Kluivert – die wordt gehuurd van AS Roma door de Duitse club dit seizoen – verkeert dit seizoen in prima vorm, met twee goals in veertien duels.

Ziyech terug op het trainingsveld

Verder kwam er goed nieuws voor Ziyech: de middenvelder van Chelsea is weer terug op het trainingsveld bij The Blues. Of de van Ajax overgekomen buitenspeler maandag in actie kan komen tegen West Ham United, daar neemt manager Frank Lampard pas op de wedstrijddag een beslissing over. Ook Callum Hudson-Odoi staat weer op het trainingsveld van de Londenaren.

Zonder de buitenspelers ging Chelsea tweemaal op rij onderuit. Everton en Wolverhampton Wanderers (1-0 & 2-1) waren te sterk voor The Blues. Ziyech raakte in de voorbereiding van het seizoen ook al geblesseerd, waardoor hij de eerste weken van de competitie aan zich voorbij moest laten gaan. Na zijn terugkeer van een kuitblessure leek Ziyech de laatste weken steeds meer op stoom te komen. De Marokkaanse linkspoot nam zijn ploeg geregeld bij de hand, met de derde plaats in de Premier League tot gevolg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen