Schmidt ziet PSV de juiste stappen vooruit zetten

18 december 2020, 15:20   Bijgewerkt: 18 december 2020, 15:36

Roger Schmidt verwacht geen makkelijke wedstrijd voor PSV tegen RKC Waalwijk. De Duitse trainer is onder de indruk van de komende tegenstander, die boven verwachting presteert. Na twaalf speelrondes hebben de Waalwijkers al bijna evenveel punten bij elkaar gesprokkeld als vorig seizoen.

"RKC speelt tot nu toe een goed seizoen. Ze hebben kwaliteiten en laten dat aan de bal zien. Tactisch zijn ze sterk en ook hun counters zijn gevaarlijk. Het wordt een moeilijke partij, maar wij zijn in goede vorm en hebben de afgelopen weken vertrouwen gekregen", blikt Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad vooruit op de wedstrijd van zaterdag.

De Eindhovenaren plaatsten zich midweeks voor de volgende ronde van de KNVB Beker door De Graafschap met 1-2 te verslaan. Een week eerder overwinterde PSV als groepswinnaar in de Europa League. "We ontwikkelen ons en zetten de juiste stappen vooruit. Dit is al onze negende wedstrijd in hele korte tijd. Onze bank is gelukkig sterk. Mede dankzij een aantal goede reserves zijn we de afgelopen periode succesvol geweest."

Vermoedelijk kan Schmidt zaterdagavond weer een beroep doen op Pablo Rosario, die woensdag nog uitviel met knieklachten. "De afgelopen twee dagen is hij buiten de teamtraining gebleven. We testen zaterdag voor de wedstrijd of hij terug kan keren. Ik denk van wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen