Jansen ziet in Stengs nummer tien van AZ bij afwezigheid De Wit

18 december 2020, 15:08   Bijgewerkt: 18 december 2020, 15:13

Pascal Jansen ziet in Calvin Stengs de nieuwe nummer tien van AZ. De oefenmeester van de Alkmaarders wil de buitenspeler als vervanger van de geblesseerde Dani de Wit achter de spits zetten, om hem vaker aan de bal te brengen. "Calvin is een jongen die aan de bal moet komen en zijn creativiteit de vrije loop moet laten."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Stengs is in zijn ogen sowieso een speler die al vaak achter de spits opduikt vanaf de flank, waardoor hij een logische vervanger van De Wit is. "Neem de manier waarop hij de penalty voorbereidt tegen FC Twente. Hoe hij zich vrijspeelt en het vizier naar voren heeft staan om Myron Boadu te lanceren. Dan is hij op zijn best", vindt Jansen, die alleen enkele nuances wilde aanbrengen aan de tactiek van AZ toen hij het overnam van Arne Slot.

Door de blessure van De Wit moest hij deze verandering noodgedwongen doorvoeren en vond het tegen FC Twente goed gaan. "Ik denk dat hij daar op dit moment voor de ploeg van meerwaarde kan zijn. Dat was hij de afgelopen wedstrijd in ieder geval", aldus Jansen. "Calvin kan op die positie van enorme waarde zijn en dat ga ik meenemen in de afweging of ik op die manier wedstrijden kan winnen."

Op het clubkanaal ging de oefenmeester ook nog even in op opponent Willem II, dat in slechte vorm verkeert. "We zien een ploeg die struggelt met zelfvertrouwen en moeizaam tot goede resultaten komt", erkent Jansen, die zelf naast De Wit ook Jonas Svensson en Bruno Martins Indi mist. "We hebben een brede selectie en dat betekent dat andere jongens nu moeten opstaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen