Feyenoord: Teixeira maanden out, Berghuis twijfelgeval en Kökcü

18 december 2020, 14:30   Bijgewerkt: 18 december 2020, 14:38

Feyenoord heeft grote personele problemen in aanloop naar de topper tegen Vitesse dit weekend. Dick Advocaat zag Orkun Kökcü eerder deze week wegvallen en middenvelder João Carlos Teixeira brak vandaag (vrijdag) zijn kuitbeen. De middenvelder ligt er derhalve maanden uit, terwijl aanvoerder Steven Berghuis (lies) nog altijd een groot vraagteken is.

Dat heeft trainer Dick Advocaat laten weten tijdens de persconferentie. "Berghuis is een twijfelgeval of hij überhaupt kan spelen. Kökcü zijn we ook kwijt, maar gelukkig niet zo lang", zei de oefenmeester, die Teixeira verwacht maanden te moeten missen na zijn gebroken kuitbeen. Ondanks alle problemen wil hij zich nog niet verschuiven. "We hebben ons er doorheen geslagen dit seizoen, dan gaan die laatste twee wedstrijden ook nog wel lukken."

Daar tegenover staat de terugkeer van Luis Sinisterra en Leroy Fer, die 45 minuten tot een uur kunnen spelen. "Fer is een belangrijke speler in de groep, als persoon en voetballer. Jens heeft het goed gedaan onder alle omstandigheden. Of Fer gaat spelen? Als hij twijfelt, moet hij het niet doen", verzekerde Advocaat, die ook al verkondigde dat Nicolai Jørgensen in de basis gaat starten.

"Hij verkeert niet in de beste vorm. Maar moet ik er dan een middenvelder neerzetten? Dat ga ik niet doen. Jørgensen speelt", aldus Advocaat. Ook Bryan Linssen tikt zijn niveau van bij Vitesse nog niet aan. "Dat weet hij zelf ook, maar het was niet de bedoeling dat hij alles zou spelen dit seizoen. Hij en Mark Diemers hebben bijna nog geen minuut gemist." Ridgeciano Haps traint hard op het trainingsveld momenteel en Advocaat verwacht hem na de winterstop terug bij Feyenoord.

{image[338335][right-half][Frank Arnesen]}Arnesen

Verder werd Advocaat opnieuw gevraagd naar zijn relatie met technisch directeur Frank Arnesen. "Ik blijf tot het einde van het seizoen. Dat hebben we afgesproken en dat doe ik ook", zei de ervaren coach. "Frank heeft zich altijd netjes opgesteld tegen mij. Twee maanden terug heb ik aangegeven te stoppen, in gesprek met Mark Koevermans en Toon van Bodegom. Dat hebben ze voor kennisgeving aangenomen en vervolgens gecheckt. Dat is netjes gespeeld", wilde Advocaat de onduidelijkheid uit de lucht halen.

Vitesse

Ook werd Advocaat nog gevraagd naar opponent Vitesse, van wie hij enorm onder de indruk was. "Ze hebben het over PSV bij het drukzetten, maar dat doet Vitesse écht", loofde hij de opponent. "Met name Tannane en Bazoer zijn heel erg belangrijk. Die kunnen zo bij Ajax mee, maar de rest moeten we ook niet onderschatten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen