Goed nieuws Koeman: Xavi wil Qatar voor WK 2022 'niet verlaten'

18 december 2020, 14:00

Goed nieuws voor Ronald Koeman: Xavi Hernández heeft voorlopig geen ambities om aan de slag te gaan bij FC Barcelona. De voormalig middenvelder wordt al maandenlang gelinkt aan een dienstverband in Camp Nou, maar zegt zelf nog niet toe te zijn aan die stap. Hij wil in elk geval tot en met het WK van 2022 werkzaam blijven in Qatar. Met de aanstaande presidentsverkiezingen lijkt dat goed nieuws voor Koeman.

Dat schrijft Xavi in een uitgebreid statement in de Spaanse media. Onder andere presidentskandidaat Víctor Font had ingezet op de komst van Xavi: was het niet als coach omdat Koeman goed zou presteren, danwel als eindverantwoordelijke van de jeugdopleiding of anderzijds betrokken bij zijn product. Met dit statement wijst Xavi een dienstverband bij de Catalaanse grootmacht in elk geval voorlopig af.

Lees ookPresidentskandidaat Font: "Koeman wordt mijn trainer niet"

'Op een later moment in mijn loopbaan is het wellicht tijd voor de stap naar FC Barcelona, maar op dit moment focus ik me vol op de kleine rol die ik heb in Qatar richting het WK 2022', schrijft Xavi, die eveneens aangeeft nog volop te genieten van zijn werkzaamheden aldaar. Xavi zou zich niet willen uitspreken voor de plannen van Font, wat voor de presidentskandidaat een zware tegenvaller is in de verkiezingen.

Mocht Font de verkiezingen wel winnen, dan zou Xavi volgens onder andere El Mundo Deportivo overigens zich alsnog in Catalonië melden. Vanwege zijn huidige werkzaamheden in Qatar kan hij dat nu niet doen. Toch is het wel een duidelijk en sterk statement dat Xavi nu maakt, wat de verkiezingen ongetwijfeld wel zal beïnvloeden. Dat is goed nieuws voor Koeman: hierdoor is het electoraat van Font minder sterk, terwijl Joan Laporta het wel zou zien zitten in Koeman. 

]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen