Valencia meldt zich bij Ajax voor bankzitter Edson Álvarez

18 december 2020, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een wintertransfer lonkt voor Edson Álvarez. Valencia wil de Mexicaanse verdediger annex middenvelder voor de rest van het seizoen huren met een optie tot koop, zo schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. Álvarez zelf zou bij Ajax hebben aangegeven die kans te willen pakken. Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigt de Spaanse interesse, maar wil geen commentaar geven.

Ook Voetbal International schrijft dat Álvarez in de nadrukkelijke belangstelling staat van Valencia. De 23-jarige Mexicaan kwam anderhalf jaar geleden voor vijftien miljoen euro over van Club América, maar slaagde er niet in een vaste basisplaats af te dwingen. Ook dit seizoen moet hij zich voornamelijk tevredenstellen met invalbeurten.

Álvarez is ongelukkig in Amsterdam, zo schrijft De Telegraaf. En niet alleen om sportieve redenen. Zijn grootste pijn zit in zijn privé-situatie. Zijn vriendin Sofia en zijn vijftien maanden oude Valentina zijn namelijk nog niet welkom in Nederland. Hij rekent het Ajax aan dat de verblijfsvergunning niet is geregeld. In Spanje kan hij herenigd worden met zijn gezin. Álvarez heeft zijn koffers al gepakt en rekent op de medewerking van Edwin van der Sar en Marc Overmars.

Valencia zal Álvarez in eerste instantie op huurbasis aantrekken. Doet hij het goed in Mestalla, dan kan Ajax het aankoopbedrag van vijftien miljoen euro terugverdienen. Dat bedrag moet Valencia betalen als het uiteindelijk de optie tot koop licht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen