Uit beeld geraakte Danjuma droomt nog altijd van het EK

18 december 2020, 07:59

Arnaut Danjuma maakte ruim twee jaar geleden op 21-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands elftal. Na zijn doorbraak bij NEC en Club Brugge leek de wereld aan zijn voeten te liggen, maar sinds zijn overgang naar AFC Bournemouth is de tweevoudig Oranje-international behoorlijk uit beeld verdwenen. "Uit beeld geraakt bij bepaalde mensen, dat gevoel heb ik wel."

Danjuma, inmiddels 23 jaar, stapte in 2018 over van NEC naar Club Brugge en maakte in Belgische dienst direct indruk. Bondscoach Ronald Koeman beloonde zijn ontwikkeling met een oproep voor het Nederlands elftal. Danjuma beleefde in het met 3-0 gewonnen Nations League-duel met Duitsland zijn vuurdoop in Oranje en maakte een aantal dagen later als basisdebutant tegen België zijn eerste interlanddoelpunt.

"Helaas raakte ik kort daarna geblesseerd en volgde er een vervelende periode. Maar dat ligt ver achter me, het gaat echt prima. Ik ben klaar om richting de top te gaan", vertelt Danjuma in een interview met het Algemeen Dagblad. De aanvaller speelde vorig jaar met AFC Bournemouth in de Premier League, maar kwam door blessureleed tot slechts veertien optredens in de Engelse competitie.

"Ergens is het dan ook wel logisch dat de mensen je misschien alweer een beetje zijn vergeten. Ik heb natuurlijk ook maar een korte periode in de Eredivisie gespeeld en toen ben ik al naar België vertrokken. In België en Engeland ben ik bekender dan in ­Nederland. Het komt op mij wel een beetje over alsof je in Nederland ­alleen wordt gewaardeerd als je in Nederland speelt", zegt hij.

Met AFC Bournemouth speelt Danjuma dit seizoen op het tweede niveau van Engeland. Naar eigen zeggen is hij nu een betere voetballer dan toen hij zijn interlanddebuut maakte. Oranje en het EK zitten nog in zijn hoofd. "Ik vraag me af of het wordt ­gewaardeerd wat ik over de grens laat zien. Ik heb de kwaliteiten voor Oranje, maar ik ben natuurlijk de bondscoach niet. Het EK, straks het WK, dat zijn dromen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen