De Boer had Lewandowski op één, 'VVD' stemde op Liverpudlians

17 december 2020, 23:52

Frank de Boer had Bayern München-spits Robert Lewandowski ook gekozen als beste speler van 2020. De bondscoach van het Nederlands elftal had de winnaar van FIFA's Best Player-award bovenaan zijn lijstje, gevolgd door Kevin De Bruyne (Manchester City) en Lionel Messi (FC Barcelona). Virgil van Dijk koos een andere nummer één.

De geblesseerde captain van Oranje koos ploeggenoot Sadio Mané als nummer één, Mohammed Salah als nummer twee en had Thiago Alcântara als nummer drie. Zodoende had hij alleen maar spelers van Liverpool in zijn lijstje, van wie overigens niemand het podium haalde. Coach Jürgen Klopp werd wel gekozen tot de beste trainer van 2020.

Van Dijk kwam zelf in totaal bij meer dan tien coaches en captains – onder andere Suriname, Luxemburg en Australië – als nummer één naar voren. Bekijk hier alle stemmen van de [a,https://resources.fifa.com/image/upload/women-s-coach.pdf?cloudid=ehbugmctcgdbw4r0zb05,_blank,FIFA-spelers] en [a,https://resources.fifa.com/image/upload/men-s-player.pdf?cloudid=zipdoy8d77nk8rxgnayp,_blank,coaches].

Oranje-coach Wiegman eindigde op ruime voorsprong van nummer twee Jean-Luc Vasseuer (26 boven 20 punten), terwijl de nummer drie op twaalf punten bleef steken. Dat De Boer niet op Van Dijk stemde, is best opvallend. Vaak kiest een bondscoach van een land wiens speler genomineerd is, voor de desbetreffende aanvoerder. Ronald Koeman bracht vorig jaar zijn stem ook uit op VVD.

Lees ook: Ronaldo tweede boven Messi

Oranje-coach Wiegman eindigde op ruime voorsprong van nummer twee Jean-Luc Vasseuer (26 boven 20 punten), terwijl de nummer drie op twaalf punten bleef steken. De bondscoach van de Leeuwinnen stemde zelf op Vivianne Miedema als speelster van het jaar, gevolgd door Wendie Renard en Delphine Cascarino. Oranje-captain Sari van Veenendaal stemde eveneens op Miedema, gevolgd door Jennifer Hermoso en Pernille Harder. Zij legden het af tegen winnares Lucy Bronze. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen