Wiegman ontving fraaie prijs terwijl ze in quarantaine zat

17 december 2020, 23:26

Sarina Wiegman werd donderdagavond door de FIFA gekozen tot de beste coach in het vrouwenvoetbal van 2020. De prijs die ze eerder in 2017 ontving ter plekke, nam ze nu in eigen huis en virtueel in ontvangst. Geheel in de stijl van 2020, want ze zat in quarantaine vanwege een coronabesmetting bij haar dochter. "Normaal gesproken was ik naar Zeist gegaan om de uitslag te vernemen. Dit is wel maf, maar natuurlijk wel heel eervol."

Dat vertelt de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was natuurlijk een gek jaar vanwege corona waardoor we ons niet hebben kunnen laten zien op de Olympische Spelen. We hebben niet de gelegenheid gehad om prijzen te winnen. Dat was bij de clubs wel mogelijk. Daarom is het lastig om te vergelijken. Maar het is heel bijzonder om deze prijs voor de tweede keer te winnen", stelt ze over concurrenten Emma Hayes (Chelsea) en Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyon), die ze achter zich liet.

"Ik ben vier jaar bondscoach en ben elk jaar genomineerd geweest. Bijzonder en bizar. Ik besef heel goed dat het niet normaal is, maar zonder een team ben je nergens. Prijzen win je samen", loofde ze ook haar speelsters en de technische staf, die in de laatste interlands van dit kalenderjaar vanwege privé-omstandigeheden zelfs het stokje overnam van Wiegman.

Lees ookWiegman FIFA's beste coach

Jill Elles (toen nog Verenigde Staten) won vorig seizoen de eervolle award bij de vrouwen, twee jaar daarvoor won Wiegman deze prijs ook al in 2017 na het gewonnen EK in eigen land met het Nederlands team. De Oranje Leeuwinnen wonnen sinds de verloren WK-finale geen wedstrijd meer en in de EK-kwalificatiereeks won het alle duels met 48 doelpunten voor en drie tegen. Recent werd in een oefenduel met de VS voor het eerst weer eens verloren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen