Vitesse pakt cadeautjes Willem II gretig uit en is een ronde verder

17 december 2020, 22:53

Vitesse heeft zich zonder problemen geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De Arnhemmers kregen op bezoek bij Willem II tweemaal hulp van de zo geplaagde ploeg van Adrie Koster en kregen de 0-2-zege op die manier in de schoot geworden. Voor de Tilburgers betekent deze uitschakeling een volgende dreun in een toch al tegenvallend seizoen.

Toch zal Koster vooral over het eerste deel van de wedstrijd niet geheel ontevreden zijn. Nadat Willem II het stadion voor een prachtige actie in het (kaars)licht had gezet (zie onder), hoopten de Tilburgers zelf ook weer eens op een sportief lichtpuntje. Viel vorig seizoen alles nog op zijn plek, lukt er dit seizoen zo weinig bij de Tilburgers. Vitesse neemt de rol van Willem II als verrassing van het seizoen over en had logischerwijs dan ook de overhand in het duel.

Toch voetbalde Willem II in het eerste bedrijf alleraardigst mee, totdat Leeroy Owusu pijnlijk in de fout ging. Hij werkte de bal na twintig minuten niet goed mee, waarna Vitesse de bal overnam en aanvaller Oussama Darfalou kon breed leggen op Million Manhoef die van dichtbij de 0-1 aantekende. De enige treffer in enerverende eerste helft, waarin beide ploegen meerdere kansen kregen, maar mede omdat een goal van Willem II werd afgekeurd wegens buitenspel er niet meer werd gescoord.

Waar Vitesse naliet om via Riechedly Bazoer, Matus Bero en Manhoef het duel definitief te beslissen, kwam Willem II ondanks een handvol goede kansen niet tot een aansluitingstreffer. Zodoende krijgt Willem II een nieuwe domper te verwerken, al kan het alleen zichzelf wat verwijten na veel individuele fouten. Vitesse kreeg de doelpunten cadeau, maar liet vooral na de pauze aan de bal zien waarom het in de Eredivisie tot dusver zo goed presteert. In dat kader past deze uitslag voor beide ploegen uitstekend in het seizoen tot dusver. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen