De Boer beschermt Babel en Strootman: "Ze zíjn belangrijk"

17 december 2020, 21:59   Bijgewerkt: 17 december 2020, 22:05

Frank de Boer vindt het nog altijd belangrijk dat er routiniers in de selectie van het Nederlands elftal zitten. Hoewel hij Kevin Strootman de laatste keer links liet liggen omdat hij te weinig speelde bij Olympique Marseille, benadrukt hij in aanloop naar het EK 2020 nog maar eens het belang van ervaren spelers zoals hij en Ryan Babel.

Tegenover Voetbal International vertelt hij over het belang van dergelijke krachten. "Over Ryan krijg ik veel vragen, of dat nog wel kan en zo, maar die jongen is ervaren, belangrijk, zeurt nooit en werkt hard", aldus De Boer, die Strootman de vorige keer informeerde dat hij niet opgeroepen zou worden. "Toen ik hem daarover belde, zei hij dat-ie vond dat het nog lang had geduurd. Zegt wel iets over hoe hij in elkaar zit, hoe zelfkritisch hij is."

Volgens De Boer mag er dan ook 'niet lacherig' gedaan worden over de invloed van de spelers. "Ze zíjn belangrijk in een kleedkamer. Zij bepalen mede de sfeer en de intensiteit van trainingen", weet De Boer. "Maar dat moet wel worden bewaakt. Strootman is zo'n speler, Babel ook. Je moet ze niet onderschatten."

Als voorbeeld noemt de bondscoach van het Nederlands elftal ook de invalbeurt van André Ooijer tegen Brazilië op het WK 2010. De verdediger moest vlak voor de aftrap opeens de plek van Joris Mathijsen overnemen en deed dat met zijn ervaring en door zijn harde trainen goed. De Boer: "Het is toch een beetje dat je zwakste schakel – zonder dat ik het nou over Ooijer heb – die de sterkte van je ketting bepaalt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen