Van Dijk en Miedema gekozen bij beste elf van 2020

17 december 2020, 20:17

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema zijn opgenomen in het wereldelftal van 2020. De twee Nederlanders behoren volgens de FIFA tot de beste elf spelers en speelsters van het afgelopen kalenderjaar. In 2019 kreeg Van Dijk ook al deze eervolle uitverkiezing. 

Dat is bekend gemaakt tijdens de FIFA-awards. Liverpool is met vier spelers hofleverancier van het elftal bij de mannen, al speelde Thiago het belangrijkste deel van zijn periode dit kalenderjaar natuurlijk nog bij Bayern München. Alexander-Arnold is de eerste Engelse speler in het dit elftal sinds 2011 (Wayne Rooney) en voor Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is het de veertiende (!) uitverkiezing op rij. 

Opvallend is bijvoorbeeld ook dat Manuel Neuer gekozen werd tot de beste doelman van 2020, maar Alisson door de kenners in dit elftal is gekozen als beste goalie. Onder anderen Nederlanders Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt (beide vorig jaar wel gekozen!) haalden het team niet bij de mannen, Kylian Mbappé en Eden Hazard zijn de andere twee spelers die niet in het elftal zijn gekomen deze editie.

Lieke Martens en Sari van Veenendaal werden gepasseerd bij de vrouwen. Het duo is de enige Nederlanders naast Miedema ooit die dit elftal hebben gehaald. 

Beste elf vrouwen: Christiane Endler; Lucy Bronze; Millie Bright; Wendie Renard; Tobin Heath; Delphine Cascarino; Vero Boquete; Tobin Heath; Pernille Harder; Megan Rapinoe; Vivianne Miedema

Beste elf mannen: Alisson; Trent Alexander-Arnold; Virgil van Dijk; Sergio Ramos; Alphonso Davies; Joshua Kimmich; Kevin De Bruyne; Thiago Alcantara; Lionel Messi; Robert Lewandowski; Cristiano Ronaldo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen