Cillessen: "Zie mezelf niet nog tweeënhalf jaar op de bank zitten"

17 december 2020, 18:45

Jasper Cillessen (31) ziet het niet zitten om nog veel langer op het tweede plan te blijven bij Valencia. De Nederlandse doelman is sinds zijn komst anderhalfjaar geleden maar zelden onbetwist eerste keuze en is mede door een blessure uit beeld geraakt als de nummer één. "Ik zie mezelf niet nog tweeënhalf jaar bij Valencia op de bank zitten", hint hij op een transfer. 

Dat vertelt hij in een uitgebreid interview tegenover Voetbal International. Cillessen ligt momenteel dus uit de roulatie bij Valencia met een zware blessure, maar laat tegenover het weekblad weten keihard te blijven werken voor zijn kansen in de sinaasappelstad. "Voor als de trainer me nodig heeft", aldus de Nederlandse doelman, die niet te veel kwijt wil over zijn toekomst, maar zeker niet te lang op de bank wil blijven.

"We weten niet hoe het nu verdergaat binnen de clubleiding en daarnaast is de transfermarkt totaal veranderd door de coronacrisis", aldus Cillessen over zijn nabije toekomst. "Dat zijn nou voorbeelden van aspecten waarop ik geen invloed kan uitoefenen. We gaan het zien." Cillessen is een dure kracht van Valencia, dat afgelopen zomer alle dure krachten van de hand deed.

Bij Cillessen is dat vooralsnog niet gelukt, ondanks dat hij de goalie zelf ook graag minuten wil maken met het zicht op het EK 2021. In totaal speelde hij dertig wedstrijden namens Los Che, waarin hij zesmaal een clean sheet hield.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen