FC Utrecht moet Paes tijd missen na hersenschudding

17 december 2020, 17:04   Bijgewerkt: 17 december 2020, 17:09

FC Utrecht moet het de komende tijd stellen zonder keeper Maarten Paes (22). De doelman heeft een hersenschudding overgehouden aan de bekerwedstrijd tegen Ajax en verwacht er de komende tijd niet bij te zijn. Hoewel hij woensdagavond al werd ontslagen uit het ziekenhuis, is een datum van zijn comeback nog niet genoemd.

Dat heeft FC Utrecht naar buiten gebracht. Paes kwam woensdagavond in botsing met een ploeggenoot, nadat die een duwtje had gekregen van Ajacied Antony. De keeper kreeg een harde tik tegen zijn hoofd en moest gewisseld worden. "Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de berichtjes en steunbetuigingen na mijn botsing gisteren", aldus Paes.

"Ik ben direct naar het ziekenhuis gegaan, waar al snel bleek dat mijn kaak in orde was. Wel heb ik een hersenschudding overgehouden aan de harde klap. Omdat een hersenschudding een complexe blessure is, kan ik lastig een datum noemen wanneer ik weer fit ben. We gaan op een verantwoorde manier toewerken naar herstel", laat de doelverdediger weten.

Eerder dit seizoen stond Paes ook al buitenspel, destijds was Thijmen Nijhuis zijn vervanger en die kreeg vervolgens het vertrouwen van John van den Brom. René Hake liet echter Paes direct weer terugkeren onder de lat nadat Nijhuis had gefaald in de weken voor het vertrek van Van den Brom. Omdat Nijhuis ontbrak in de selectie woensdagavond viel zomeraanwinst Eric Oelschlägel in: het is onduidelijk wie er komend weekend zal spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen