Proef met fans in stadion uitgesteld tot na de lockdown

17 december 2020, 16:43

NEC moet de proef om weer te voetballen met publiek toch even uitstellen. Hoewel Mark Rutte aangaf dat die zou blijven staan, ongeacht het aantal besmettingen in Nederland, wordt het experiment door de verstrengde maatregelen uitgesteld. In plaats van begin januari zal de proef op z'n vroegst pas na de huidige lockdown kunnen worden gedaan.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Het medium schrijft dat de proef zoals die was gepland op 8 januari, in elk geval niet doorgaat. Van uitstel komt overigens zeker geen afstel, zo bevestigt de club. "De proef moet in januari plaatsvinden, zodat data voor de tweede seizoenshelft verkregen kan worden", aldus Luc te Riele, manager supporterszaken bij NEC.

Alleen de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht op dinsdag 19 januari valt nog in de eerste nieuwe maand van 2021 en buiten de huidige lockdown. Vermoedelijk is dat dus de wedstrijd met supporters. Te Riele laat weten dat de proef sowieso doorgaat, zoals eerder premier Rutte had aangekondigd. "Er is veel overleg met de KNVB en Fieldlabs én we staan in nauw contact met de gemeente. We voelen het vertrouwen vanuit de gemeente die ons een ontheffing moet geven."

Lees ook: 'Stadions NEC en Almere gebruikt bij tests met fans'

De test met voetbalfans in het stadion maakt deel uit van het project Back to Live, waarin ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld de evenemtenbranche. Bij NEC gaat het in eerste instantie om een proef met 1500 fans, die over verschillende bubbels worden verdeeld om te kijken wat de gevolgen zijn van het in een stadion zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen