RTL 7 haalt Champions League binnen, Talpa EL en Conference

RTL 7 haalt Champions League binnen, Talpa EL en Conference

17 december 2020 – De verrichtingen van de Nederlandse clubs in de Champions League zijn vanaf volgend seizoen te zien bij RTL 7. De zender heeft de rechten van het miljardenbal voor de komende drie jaar verworven. Andersom gaat SBS juist aan de haal met de Europa League-rechten én de gloednieuwe UEFA Europa Conference League, die vanaf komend seizoen van start gaat. Dat hebben beide zenders bekend gemaakt. De Champions League was de laatste jaren te zien bij Veronica. "De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport", aldus contentdirecteur Peter van Vorst van RTL. "Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma's voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers."

Voor Talpa, dat zowel SBS als Veronica in handen heeft, komt de Europa League dus vrij en het nieuwe toernooi, de Conference League die nog onder de Europa League valt, gaat ook naar die zender(s). "Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is", stelt Marco Louwerens.

"Met de Europa League en de nieuwe Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen", aldus de directeur van Talpa. Het restant van dit seizoen wordt gewoon afgewerkt op de huidige zenders.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021