Cavani in staat van beschuldiging gesteld na Instagram-post

17 december 2020, 12:06

Buiten de lijnen heeft Edinson Cavani zich in een vervelende situatie gewerkt bij Manchester United. De spits, die momenteel geblesseerd is, baarde namelijk opzien met een Instagram-post waarin hij met de tekst 'gracias, negrito' reageerde op iemand. Dat kan worden vertaald als 'dank je wel, zwarte'. De FA heeft hem in staat van beschuldiging gesteld.

Dat soort teksten zijn namelijk in strijd met de reglementen van de voetbalbond. Manchester United heeft laten weten dat de FA een aanklacht tegen de spits heeft ingediend. Dat betekent dat hem mogelijk een schorsing staat te wachten. De club heeft tot 4 januari 2021 om te reageren op de aanklacht van de Engelse voetbalbond.

De Engelse topclub heeft tevens een statement naar buiten gebracht over de spits. 'Manchester United strijdt met alle spelers tegen racisme en doet er alles aan om dat uit het voetbal te krijgen. Dit bericht was een bericht van Edinson naar een vriend. Er zat verder absoluut niet achter. Hij heeft de post vervolgens verwijderd en zijn excuses gemaakt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen