Scherpen na debuut: "De vierde goal kan ik mezelf aanrekenen"

Scherpen na debuut: "De vierde goal kan ik mezelf aanrekenen"

17 december 2020 – Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Kjell Scherpen maakte woensdag zijn debuut in het eerste van Ajax. Een doorslaand succes werd het niet, omdat de keeper vier keer moest vissen. Bij de vierde treffer zag hij er bovendien niet goed uit. De jonge doelman was dan ook blij dat Dusan Tadic het vizier op scherp had staan.

Bij Ajax TV blikte de jonge keeper terug op zijn debuut. "Er gebeurde van alles. Het ging op en neer met veel goals. Voor een keeper is het niet heel lekker om vier tegen te krijgen bij je debuut, maar gelukkig hebben we gewonnen en zijn we verder in de beker. Twee dagen geleden hoorde ik van de trainer dat ik ging spelen. Ik was blij, dat was een mooi moment. Daarvoor ben ik hier gekomen en ik heb er alles voor gegeven. Gelukkig mocht net nu zover zijn. Je probeert het zo goed mogelijk in te vullen en dat ging met vlagen."

Doorgaans werkt de oud-keeper van FC Emmen zijn wedstrijden af bij Jong Ajax. "Het is wat andere spanning dan anders, want je maakt toch je debuut voor Ajax. Wel in een leeg stadion, maar alsnog brengt het wel wat met zich mee. Ik probeerde het in de warming-up wat van me af te laten vallen en dat ging goed." Dat het vervolgens snel 0-1 werd, was minder lekker voor de goalie. "Gelukkig maken we daarna snel zelf twee goals, maar daarna laten we alsnog de goals te makkelijk vallen."

Bij de vierde tegengoal zag Scherpen er niet goed uit, omdat hij de bal uit zijn handen liet glippen. "Vier goals tegen is nooit lekker en de vierde kan ik mezelf ook aanrekenen. Dat is simpel. Als we hem daardoor verliezen dan heb ik het gedaan. Gelukkig schoot Dusan hem alsnog binnen. Ik heb hem wel even bedankt. Over het algemeen heb ik wel een trots gevoel dat ik mijn debuut heb gemaakt. Hopelijk is dit de start van iets moois."

gerelateerd