Malaise Arsenal houdt aan: punt tegen Southampton

16 december 2020, 21:00

Arsenal heeft voor de zesde keer op rij niet weten te winnen in de Premier League. De kwakkelende ploeg van Mikel Arteta speelde met 1-1 gelijk tegen Southampton. Daarmee mochten de Gunners zich nog in de handjes knijpen, nadat Gabriel op het uur een rode kaart kreeg.

De druk was er vooraf behoorlijk bij Arsenal, dat na twaalf competitieduels op een beschamende vijftiende plaats staat in de Premier League. Arteta staat bij zijn eerste klus als hoofdtrainer inmiddels behoorlijk onder hoogspanning en zijn ploeg kon dat tegen het verrassend goed presterende Southampton niet wegnemen. Het team van Ralph Hasenhuttl staat op een zeer knappe vierde plaats en kwam in Londen ook op voorsprong. Uitgerekend oud-Gunner Theo Walcott maakte de treffer op aangeven van Che Adams.

Aubameyang bracht Arsenal snel na rust op gelijke hoogte, waarna de thuisploeg vat leek te krijgen op de huidige verrassing van de Premier League. De aanvallende plannen konden tien minuten later echter alweer de prullenbak in, nadat Gabriel zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg na een overtreding op Walcott. Arsenal stond in het resterende half uur met de rug tegen de muur, maar hield wel een puntje over. Dat hadden er nog drie kunnen zijn, maar Holding kopte in de blessuretijd op de lat. Met het punt schieten Arteta en co weinig op. Het verschil met de streep is slechts zes punten.

Leicester City – Everton 0-2

De verschillen in de toptien van de Premier League zijn zeer klein, met slechts vier punten verschil tussen de nieuwe nummer drie (Southampton) en nummer tien (Wolves). Dat al die ploegen dicht bij elkaar liggen, bleek wel weer bij het resultaat in Leicester. The Foxes verloren verrassend van Everton, dat na de nederlaag van Chelsea bij Wolves gister nu de nieuwe nummer vijf is van Engeland. Richarlison en Holgate maakten de goals voor de ploeg van Carlo Ancelotti

Overige uitslag

Leeds United – Newcastle United 5-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen