Wereldgoal Malen helpt matig PSV naar volgende bekerronde

16 december 2020, 20:44   Bijgewerkt: 16 december 2020, 20:49

In een moeizame wedstrijd is PSV erin geslaagd om zich ten koste van De Graafschap (1-2) te plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Een eenvoudig gegeven strafschop zorgde ervoor dat Philipp Max de score opende en een prachtig doelpunt van Donyell Malen verdubbelde de score. Invaller Milan Hilderink was nog verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet baten.

In de afgelopen jaren is de relatie tussen PSV en de TOTO KNVB Beker een zeer ongelukkig huwelijk gebleken. De Eindhovenaren manoeuvreerden zich meermaals als een olifant in een porseleinkast. De laatste keer dat PSV voorbij de kwartfinale wist te geraken in de beker, dateert alweer van het seizoen 2012/2013. Daarna werd het achtereenvolgens uitgeschakeld door Roda JC (tweemaal op rij), FC Utrecht, Sparta, Feyenoord, RKC Waalwijk en NAC.

In de openingsfase noteerden beide ploegen een enorme kopkans. Een verlengde vrije trap van Daryl van Mieghem belandde op het hoofd van Toine van Huizen, maar de verdediger kreeg de bal vanaf vijf meter niet in het doel. Timo Baumgartl leek vastberaden om dat aan de andere kant beter te doen, maar ook hij kopte niet tussen de palen. Daarna had PSV ontzettend veel moeite om door de vijfmansdefensie van De Superboeren heen te spelen.

Pas tien minuten voor het einde van de eerste helft leek de uitploeg een manier te hebben gevonden om de vijandelijke zestien binnen te dringen en daarmee creëerde het kans op kans. Een ouderwetse scrimmage voor de neus van Rody de Boer had de meeste slagingskans, maar wonder boven wonder lag de bal uiteindelijk niet in het net. Ook Ibrahim Sangare en Donyell Malen gingen met een bedenkelijk gezicht aan de thee, want zij hielpen beiden een flinke kans om zeep.

Ondanks de voorsprong kon PSV in het vervolg ook niet echt overtuigen. De goede fase van kort voor rust kon het niet doortrekken naar de tweede helft, althans, Malen uitgezonderd. De spits was namelijk verantwoordelijk voor het huzarenstukje dat de 0-2 opleverde. Hij speelde twee man uit en schoot vanaf 35 meter de bal prachtig in de verre hoek. Het werd toch nog even spannend toen de 18-jarige invaller Milan Hilderink na een fout van Unnerstall een corner binnenfrommelde, maar uiteindelijk moest De Graafschap toch zijn meerdere erkennen in PSV. Dat zorgt ervoor dat De Graafschap het bekertrauma van de Eindhovenaren niet heeft kunnen vergroten en dat PSV zich na de winterstop mag opmaken voor de volgende bekerronde.

Opstellingen en beoordelingen*:

De Graafschap: Rody de Boer 7; Julian Lelieveld 6,5, Jasper van Heertum 6, Ted van de Pavert 7, Toine van Huizen 7, Jordy Tutuarima 5,5 (72. Roland Baas -); Elmo Lieftink 5 (60. Jesse Schuurman 6), Joey Konings 5, Rick Dekker 6 (64. Milan Hilderink 7); Daryl van Mieghem 5,5, Ralf Seuntjens 5.

PSV: Lars Unnerstall 5; Philipp Max 7, Nick Viergever 7, Timo Baumgartl 6, Denzel Dumfries 5 (78. Jordan Teze -); Mohamed Ihattaren 5 (93. Olivier Boscagli -), Ibrahim Sangaré 4,5 (45. Pablo Rosario -) (65. Adrian Fein 6,5), Jorrit Hendrix 6,5, Mario Götze 5; Cody Gakpo 6 (78. Joël Piroe -), Donyell Malen 7.

Man of the match: Donyell Malen

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen