Ajax-opponent Lille bereikt akkoord over overname

16 december 2020, 16:13

Gérard Lopez, eigenaar van Lille, heeft een akkoord bereikt over het verkopen van de club. Middels een persbericht heeft hij de Franse media laten weten dat de club zal worden overgenomen door investeringsfonds Merlyn Partners. Grote financiële tegenslagen maakten dat Lille op zoek moest naar een nieuwe eigenaar. 

Eerder kwam het bericht naar buiten dat de club een verlies heeft geleden tussen de 130 en 200 miljoen euro. Het zoeken van nieuwe investeerders, het verkopen van spelers en het overdragen van de club aan een nieuwe eigenaar behoorden tot de mogelijke oplossingen. De laatste optie is het geworden en met Kalisto Sporting SARL, een dochteronderneming van Merlyn Partners is de nieuwe eigenaar snel gevonden. Merlyn Partners bevestigde zelf ook dat het Lopez heeft benaderd om de club over te nemen.

In het persbericht lichtte Lopez het besluit verder toe. "Ik ben blij dat het werk dat we hebben verricht en de sportieve successen die we hebben behaald in Lille, erkend worden door buitenlandse investeerders in deze moeilijke tijden voor het Franse voetbal", citeerde L'Équipe. "Ik verwelkom de interesse van Merlyn en zal dit voorstel zorgvuldig en zo snel mogelijk in overweging nemen, ten behoeve van alle belanghebbenden. De moeilijkheden in verband met corona en het tv-rechtencontract betekenen dat het tijd kan zijn voor een verandering van bedrijfsmodel met een nieuwe eigenaar."

Waar het financieel slecht gaat met Lille, draait de club op sportief gebied een topseizoen. De club is koploper in de Franse Ligue 1 en heeft weten te overwinteren in de Europa League, waar het na de winterstop Ajax zal treffen in de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen