Rensch klopt op de deur: "Maakt bijna altijd de goede keuzes"

16 december 2020, 15:53

Devyne Rensch timmert behoorlijk aan de weg bij Ajax. De zeventienjarige verdediger is wekelijks één van de uitblinkers bij Jong Ajax en maakt ondertussen ook al deel uit van de eerste selectie. Mitchell van der Gaag, trainer van de beloftenploeg, is onder de indruk van het talent.

De centrumverdediger kan ook als back uit de voeten. Wat opvalt, is zijn rust aan de bal. "Maar vergis je niet," zegt trainer Van der Gaag tegen Het Parool. "Devyne is snel en sterk in het man-tegen-man verdedigen. Hij maakt bijna altijd de goede keuzes." Zijn beloning kreeg de verdediger daar afgelopen weekend voor tegen PEC Zwolle. Rensch viel twee minuten voor tijd in en noteerde zijn eerste Eredivisie-wedstrijd.

Tot het moment van zijn grote doorbraak heeft de jeugdinternational er geen problemen mee om voor Jong Ajax te spelen. "Ik ben blij dat ik een plekje heb gekregen in de A-selectie. Dat is een beloning, maar ik zie het ook als motivatie om nóg harder te werken. Ik mag niet gemakzuchtig worden. Dan zijn die wedstrijden in Jong Ajax gewoon heel belangrijk: vechten tegen sterke en snelle spitsen en de negentig minuten volmaken", zegt Rensch.

Van der Gaag weet hoe belangrijk het is voor spelers om uit te blinken bij Jong Ajax. "Sommige jongens zijn ongeduldig. Maar neem nou Ryan Gravenberch. Hij heeft vorig seizoen een half jaar bij Jong Ajax gezeten en daarvoor ook al een jaar onder Michael Reiziger. Dat ging met pieken en dalen. Totdat hij op enig moment de beste was en wekelijks uitblonk. Ook Ryan heeft er heel wat vlieguren opzitten bij ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen