Cambuur met liefst negen wijzigingen in bekerduel met Go Ahead

16 december 2020, 14:54

Het zijn drukke weken voor SC Cambuur en dus kiest Henk de Jong voor een rigoureus besluit. De trainer van de koploper van de Eerste Divisie gaat donderdag in de beker tegen Go Ahead Eagles namelijk negen wijzingen doorvoeren.

Hij weigert echter om van een B-ploeg te spreken. "We hebben een heel brede en ook goede selectie. Ik geef daarom veel andere jongens een kans om zich te bewijzen. Ik wil ze belonen voor de honderd procent inzet die ze dit hele seizoen al elke dag laten zien. Ik laat alleen Stevens en Hoedemakers staan ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd", zegt De Jong tegen Huis aan Huis. Cambuur won zaterdag van Jong AZ en speelt komend weekend alweer tegen Excelsior.

Overigens verloor Cambuur eerder dit seizoen op eigen veld van Go Ahead in de competitie. Dat was toen een verrassing. "Ik heb geen revanchegevoelens ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, daar ben ik echt helemaal niet mee bezig. Morgen is een heel andere wedstrijd en ik hoop ver te komen in de beker", stelt de Friese trainer.

Door het besluit van De Jong krijgt onder meer Jarchinio Antonia donderdag de kans in de basis. Hij is blij met weer een keer speelminuten vanaf de aftrap. "Om elke keer op de bank te zitten, vind ik niks", zegt de buitenspeler. "Mijn contract loopt aan het eind van het seizoen af. Ik wil wel wedstrijdjes spelen om toch nog met plezier een aantal jaren te voetballen. Als het zo doorgaat, denk ik dat ik mijn plezier kwijtraak en dat ik misschien wel stop met het spelletje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen