Zidane ziet Benzema als beste Franse centrumspits ooit

16 december 2020, 08:46

In de ogen van Zinedine Zidane is Karim Benzema de beste spits die Frankrijk ooit heeft gehad. Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo is de aanvaller weer helemaal opgeleefd en dinsdag had hij met twee goals tegen Athletic de Bilbao een groot aandeel in de 3-1 winst. Na die competitiewedstrijd was Zidane lyrisch over zijn spits.

Dit seizoen staat de teller alweer op zes goals en drie assists in drie La Liga-duels voor Benzema. Op de persconferentie kreeg Zidane de vraag of Benzema de beste centrumspits uit de Franse geschiedenis is. "Voor mij is het dat, ja", reageerde de trainer. "Hij bewijst het iedere keer weer. Hij speelt al zolang voor Real Madrid. Hij heeft meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de club gespeeld en tal van goals gemaakt. Zijn palmares en zijn statistieken spreken voor zich. Voor mij is hij zonder twijfel de beste."

Mede door de twee goals van Benzema staat Real na dertien duels aan kop, al hebben Real Sociedad en Atlético Madrid evenveel punten. "Het is een verdiende zege", zei Zidane. "We hadden ondanks dat meer moeten domineren dan we nu deden. Uiteindelijk werd het toch een prima avond." Bilbao moest het vanwege een vroege rode kaart lang met een man minder doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen