Emmen beleeft mooi succes met winst op Groningen

16 december 2020, 07:55

FC Emmen won in de Eredivisie nog geen enkele wedstrijd en staat onderaan, maar heeft in de beker wel een succes geboekt. In de zestiende finale kwam het met 0-1 achter tegen het goed draaiende FC Groningen, maar draaide dat knap om. Een prima comeback leverde een 2-1 overwinning en dus een ticket voor de volgende ronde op.

Dick Lukkien beleeft een dramatische seizoen met Emmen en greep de beker aan om te stunten. Hij stelde een sterk team op tegen Groningen, maar zag dat zijn team wel op een achterstand kwam. Ramon Lundqvist kon na een halfuur binnenwerken nadat een inzet van Jørgen Strand Larsen tegen de keeper was gegaan.

Met Arjen Robben als aandachtig toeschouwer leek er dan ook weinig aan de hand voor Groningen, maar na rust werd het minder en minder bij de ploeg. Steeds meer balverlies en verloren duels terwijl er ook weinig kansen gecreëerd werden. Emmen begon steeds beter te spelen en maakte na een halfuur de verdiende gelijkmaker. Glenn Bijl plukte een lange bal van Keziah Veendorp knap uit de lucht en schoot de bal keurig in de hoek.

De gelijkmaker was een opsteker voor Emmen, dat daarna ook nog de hulp kreeg van Sergio Padt. De keeper ging zeven minuten later in de fout door te lang te treuzelen en de bal niet goed weg te werken. Anco Jansen reageerde snel en sleepte de bal langs de goalie, om daarna de 2-1 in het doel te tikken. Kort daarvoor de was de invaller, die goed speelde, nog uit zijn plaat gegaan omdat hij geen penalty kreeg na een duel met Azor Matusiwa. Uiteindelijk deed het er niet meer toe, omdat Emmen de voorsprong met hand en tand verdedigde en zodoende knap doorbekert. Lukkien en Emmen willen het knappe resultaat nu een vervolg gaan geven in de Eredivisie.