Dortmund herstelt zich en wint eerste duel zonder Favre

15 december 2020, 22:28   Bijgewerkt: 16 december 2020, 00:11

De eerste wedstrijd zonder Lucien Favre heeft drie punten opgeleverd voor Borussia Dortmund. Met Edin Terzic, de 38-jarige trainer die het seizoen gaat afmaken, werd er dinsdag met 1-2 gewonnen bij Werder Bremen in de Bundesliga. Een welkome opsteker voor de ploeg die de laatste weken in zwaar weer was beland.

Bij Dortmund stond Youssoufa Moukoko in de basis. De pas zestienjarige spits begon voor het eerst in de basis bij Dortmund en kreeg uiteindelijk tachtig minuten de tijd om zich te laten zien. De jonge Duitser zag dat niet hij, maar Raphael Guerreiro de ban brak. De Portugees was alert in de zestien en werkte de 0-1 tegen de touwen. Bij afwezigheid van Erling Haaland was er nu dus iemand anders die opstond bij Dortmund.

Het was echter niet zo dat de voorsprong lang op de borden bleef staan. Werder, dat net als Dortmund in zwaar weer zit, bracht de stand na 28 minuten namelijk weer in evenwicht. Kevin Möhwald draaide de bal in het doel nadat Dortmund de bal simpel verloor op het middenveld. Het leek vervolgens op 1-1 af te stevenen, maar een penalty bood soelaas een kwartier voor tijd. Marco Reus zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Jiri Pavlenka, maar kon de rebound wel binnen werken: 1-2.

Dortmund staat door de winst nu vierde in de Bundesliga. Het verloor afgelopen weekend met 5-1 van Stuttgart en die nederlaag deed trainer Favre toen de das om. Bovendien was dat al de derde wedstrijd op rij zonder zege. Aan die reeks is vanavond dus een einde gekomen. Werder staat dertiende, maar zit net als vorig seizoen in zwaar weer. Niet één van de laatste negen wedstrijden leverde drie punten op.