Chelsea lijdt in extremis bij Wolves tweede verlies op rij

15 december 2020, 21:02

Bij winst op Wolverhampton Wanderers had Chelsea gedeeld aan kop kunnen komen in de Premier League, maar die kans heeft het team van Frank Lampard niet gegrepen. De uitwedstrijd op Molineux ging namelijk met 2-1 verloren door een treffer in de 95ste minuut. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de blauwe formatie uit Londen.

Zonder Hakim Ziyech leek het in de tweede helft de kant van de Londenaren op te gaan vallen. Vier minuten na de pauze maakte Olivier Giroud er in een boeiende pot namelijk 0-1 van. Zijn volley kwam in het doel terecht en betekende zodoende de voorsprong voor Chelsea. Halverwege de tweede helft kwam Wolves echter alweer langszij. Daniel Podence kwam vanaf de zijkant naar binnen en pegelde raak. Duidelijk was dat Wolverhampton meer energie in de tank had dan Chelsea.

In de slotfase ging het al bijna mis voor voor Chelsea, maar ontsnapte het na inmenging van de VAR aan een penalty tegen. Toch ging het daarna alsnog fout. In de 95ste minuut bleek Pedro Neto, de twintigjarige Portugese aanvaller, ijzig kalm en maakte hij de 2-1. Die vlijmscherpe counter deed Chelsea veel pijn en betekende alweer de derde domper in de laatste vier duels voor Chelsea. Wolves won pas één van de laatste vijf duels, tegen Arsenal, maar heeft vanavond goede zaken gedaan. Het team van Nuno Espirito Santo meldt zich bovenin in de middenmoot met de knappe zege. Chelsea staat vijfde, met een punt minder dan Southampton.